fackliganyheter.nu
(Foto: Johanna Hanno)

Eva Albihn, chef för förvaltningen för utbildning, kost, kultur och fritid, Kristina Kinnman–Starck, ordförande i Barn- och utbildningsnämnden, Lisbeth Andersson, ordförande för Lärarförbundet i Lomma och Eva-Lis Sirén, förbundsordförande i Lärarförbundet. Foto: Johanna Hanno

Lommas lokala lärarfack är föga
imponerad av kommunpolitikerna

årets skolkommun Lomma utsågs nyligen till Sveriges näst bästa skolkommun. Men de lokala företrädarna är inte imponerade över vad politikerna i kommunen har uträttat för att nå den positionen.

10 Okt 2011

Det som har gett Lomma den fina placeringen är de välutbildade föräldrarna och att man har väldigt lite sociala problem, säger Lisbeth Andersson, lokal ordförande i Lärarförbundet, i en artikel i Sydsvenskan.

Hon anser att kvaliteten i Lommas skolor håller på att urholkas, vilket också syns när man närmare granskar de enskilda delresultaten i Lärarförbundets rankning av Sveriges skolkommuner.

– Lomma halkar efter när det gäller pengar till undervisningen. Det syns på rankingen där man fallit 45 platser på två år, säger Lisbeth Andersson.

Lärarnas hälsa är en annan punkt där Lomma tappat.

– Där har Lomma fallit från plats 13 till plats 94 på två år. Det visar tydligt hur pressade lärarna är. De vrider sig i spiral för att hålla nivån på undervisningen uppe.

Allra bäst är Lomma i ”deltävlingarna” i rankningen som gäller andel elever som får högskolebehörighet (etta i Sverige), övergång till högskolan (femma), andel godkända i årskurs nia (sexa) och gymnasium inom fyra år (fyra).

Läs även tidigare artikel om Årets skolkommun i TCO-tidningen

Lennart Frykskog

Lennart Frykskog
t f chefredaktör och ansvarig utgivare
Work+46 (0)70 668 91 64

Senaste Twitter-inlägg:
Laddar...

Kommentarer

Bra skolresultat, men lärarnas hälsa försämras i Lomma.

Lennart Frykskog
10 Oktober 2011

Nyheter